| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 233 92 26 Конзуларна надлежност
Е-mail: embassy.minsk@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Састанак амбасдора В.Ковачевића са председником Сталне комисије Савета Републике Националне скупштине Р.Белорусије за међународне послове и националну безбедност, С.К.Рахмановим

Петак, 11. јануар 2019. године


Амбасадор Р.Србије В.Ковачевић је у Амбасади Р.Србије у Минску примио председника Сталне комисије Савета Републике Националне скупштине Р.Белорусије за међународне послове и националну безбедност, С.К.Рахманова.
У току разговора било је речи о даљем развоју билатералних односа Р.Србије и Р.Белорусије као и о појединим међународним питањима.


 


Сусрет амбасадора В.Ковачевића са председником Државног комитетета за науку и технологије Р.Белорусије, А.Г.Шумилином

Петак, 11.01.2019. године

Амбасадор В.Ковачевић се састао и разговарао са председником Државног комитета за науку и технологије Р.Белорусије, А.Г.Шумилином. Током састанка размотрене су перспективе даље научно-техничке и иновационе сарадње, укључујући области информационо-комуникационих технологија, здравства, микроелектронике и роботике.
Посебна пажња посвећена је организацији предстојеће посете Р.Белорусији, министра за иновације и технолошки развој у Влади Р.Србије, др Н.Поповића и потписивању међуресорног меморандума о сарадњи.


 


Амбасадор Р.Србије В.Ковачевић учествовао у традиционалном новогодишњим сусрет МИП В.Макеја са шефовима страних ДКП и МО

Четвртак, 20. децембар 2018.

Амбасадор Р.Србије Вељко Ковачевић, са супругом, учествовао је у традиционалном новогодишњем и божићном сусрету МИП Р.Белорусије В.Макеја са шефовима страних дипломатским мисија и међународних организација.
Наведени догађај сваке године организује МИП Р.Белорусије у циљу упознавања страних дипломата са белоруским обичајима, животом и радом људи и државних органа. До сада су организовани сусрети и посете белоруским центрима агро-еко туризма, индустријским центрима, националним позоришту, балету итд.
Ове године организована је посета Републичком центру за олимпијску припрему спортиста у уметничкој гимнастици.
У свом говору, МИП В.Макеј је поздравио све присутне са наступајућим новогодишњим и божићним празницима и пожелео им здравља и благостања.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова