| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 233 92 26 Конзуларна надлежност
Е-mail: embassy.minsk@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Обележавање Дана примирја у Првом светском рату

Петак, 9. новембар 2018.

У Амбасади Р.Србије у Р.Белорусији, 9. новембра 2018. године, у присуству представника српске дијаспоре, обележен је Дан примирја у Првом светском рату – 11. новембар 1918. 
У свом говору, амбасадор В.Ковачевић је поновио улогу Р.Србије у Првом светском рату и указао на ужасну голготу коју је преживео српски народ и војска током повлачења преко Албаније, као и на злочине које су починиле аустрогугарске и немачке јединице у Мачви.  Посебно нагласио да је Р.Србија током Првог светског рата изгубила 1.247.435 људи, што је било 30 одсто од целокупног броја и око 60 одсто мушког становништва. Близу 400.000 српских војника је погинуло у Првом светском рату, али је више од 800.000 цивила страдало од болести, исцрпљености али и од зверстава окупатора. Јединство Врховне команде и српске војске и народа довели су до пробоја српске војске и ослобађања Београда, 1. новембра 1918. године.
Обележавању Дан примирја у Првом светском рату, присуствовао је председник „BK Group”, Богољуб Карић и  изасланик одбране Р.Србије у Р.Белорусји, пуковник С.Момчиловић.
На крају говора амбасадора В.Ковачевића, присутни су минутом ћутања, одали почаст свим српским жртвама у Првом светском рату.

 


 


Разговор амбасадора Р.Србије В.Ковачевића и првог заменика министра унутрашњих послова Р.Белорусије, генерал-мајора милиције, И.Н.Подгурског

Уторак, 6.11.2018. године


Амбасадор Р.Србије В.Ковачевић се састао и разговарао са првим замеником министра унутрашњих послова Р.Белорусије, генерал-мајором милиције, И.Н.Подгурским.
Tоком разговора размотрен је даљи развој сарадње два министарства унутрашњих послова. Заједнички је оцењено да су у протеклом периоду, посебно после посете потпредседника Владе РС и МУП др Н.Стефановића Р.Белорусији и сусрета са МУП Р.Белорусије И.Шуњевићем, договорени и реализовани бројни заједнички пројекти сарадње.
На крају састанака, први заменик министра унутрашњих послова Р.Белорусије, генерал-мајор милиције, И.Н.Подгурски је предао амбасадору Р.Србије В.Ковачевићу писмо МУП И.Шуњевића за потпредседника Владе и МУП др Н.Стефановића.


 


Укинуте визе за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика и Тринидад и Тобаго

Уторак, 06. новембар 2018.

Влада Републике Србије је, на седници одржаној 25. октобра 2018. године, донела је Одлуку о укидању виза за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика и Тринидад и Тобаго, носиоци свих пасоша. У складу са наведеном одлуком држављани наведених држава могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до деведесет (90) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од сто осамдесет (180) дана, уколико не постоје сметње из чл. 15. Закона о странцима.
Одлука је објављена у „Службеном гласнику Републике Србије" бр. 81/2018 од 26. октобра 2018. године, а ступила је на снагу даном објављивања за држављане Антигва и Барбуда, Гренада и Комонвелт Доминика. За држављане Тринидад и Тобаго Одлука је ступила на снагу 03. новембра 2018. године.
Држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 90 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р. Србије. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова