| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 233 92 26 Конзуларна надлежност
Е-mail: embassy.minsk@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
На позив министра спољних послова Р.Белорусије В.Макеја, амбасадор Р.Србије Вељко Ковачевић учествовао у акцији „Дипломате за безбедност“


недеља, 22. април 2018. године

У организацији Министарства спољних послова Р.Белорусије, Белоруског клуба аутомототуризма и уз подршку Министарства транспорта и комуникација и Министарства за ванредне ситуације Р.Белорусије, у Минску је организована акција „Дипломате за безбедност“ са циљем указивања на важност безбедности у саобраћају.

Манифестацију је отворио министар спољних послова Р.Блорусије В.Макеј, а поред амбасадора Р.Србије, наведеној манифестацији су присуствовали амбасадори и представници међународних организација акредитовани у Р.Белорусији.

Амбасадор Р.Србије Вељко Ковачевић, МИП Р.Белорусије Владимир Макеј и амбасадор НР Кине Цуи Цимин 


Закон о допунама Закона о држављанству Републике Србије и Закон о јединственом матичном броју – обавештење о ступању на снагу

петак, 27. април 2018. године

Обавештавамо да су Закон о допунама Закона о држављанству Републике Србије и Закон о јединственом матичном броју грађана („Службени гласник РС" број 24/18 од 26.3.2018. године), ступили на снагу 3. априла 2018. године.

Допунама Закона о држављанству, чланом 3. прописано је да у држављанство Републике Србије може бити примљен држављанин СФРЈ или држављанин друге републике раније СФРЈ, односно држављанин друге државе настале на територији СФРЈ, који на дан 31. децембра 2016. године и на дан подношења захтева има пријављено пребивалиште у Републици Србији. Захтев се може поднети у року од годину дана од дана ступања на снагу наведеног закона, односно до 3. априла 2019. године. 


Разговор амбасадора В.Ковачевића са МСП Р.Белорусије В.Макејем Петак, 30. март 2018. године

Амбасадор В.Ковачевић и МСП В.Макеј су заједнички оценили да се односи две земље успешно развијају, да постоји учесталост политичких контаката на свим нивоима, као и да постоји простор за даље активно унапређивање трговинско-економских односа. Договорен је даљи развој и конкретизација заједничких пројеката у различитим областима.
МСП В.Макеј је поновио неизмењену позицију Р.Белорусије по питању подршке суверенитету и територијалном интегритету Р.Србије, као и спремност Р.Белорусије да подржи Р.Србију на међународном плану.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова