| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 233 92 26 Конзуларна надлежност
Е-mail: embassy.minsk@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Посета министра одбране Р.Србије Александра Вулина Р.Белорусији, недеља 12.08.2018. године

Министар одбране Р.Србије Александар Вулин, боравио је 12. августа у једнодневној посети Р.Белорусији током које се састао са министром одбране Р.Белорусије, А.А.Равковим и присуствовао свечаном отварању изасланства одбране при Амбасади Р.Србије у Р.Белорусји. 
У свом говору током свечане церемоније отварања изасланства одбране при Амбасади Р.Србије у Р.Белорусији, министар одбране А.Вулин је истакао да Р.Србија придаје велики значај међусобној војно-војној сарадњи и подвукао да она представља доказ, не само садашњих, већ и будућих међусобних односа.


 


Фестивал: „У Белорусији као код куће“ – учешће амбасадора Р.Србије

1. јул 2018. године

На позив МСП Р.Белорусије В.Макеја, амбасадор Вељко Ковачевић са супругом је учествовао на фестивалу под називом „У Белорусији као код куће“.
Фестивал се одржава у оквиру свечаности посвећених обележавању Дана независности Р.Белорусије.
На овогодишњој свечаности  присуствовали су страни амбасадори у националним ношњама, представници белоруских државних органа, као и бројни новинари.


 


Режим путовања у Руску Федерацију за време трајања СП 2018 у фудбалу

Држављанима Р. Србије не треба виза за боравак до 30 дана у Руској Федерацији.

Држављани Р. Србије који планирају да присуствују утакмицама на Светском првенству у фудбалу, поред улазнице за утакмицу морају да имају и навијачку легитимацију (FAN ID) при уласку на стадионе. FAN ID се издаје на период трајања Светског првенства. Носиоцима омогућава бесплатно коришћење јавног градског превоза и појединих међуградских железничких линија (ближе информације доступне су на веб сајту: http://www.fan-id.ru и http://www.transport2018.com ).

Држављани Републике Србије који планирају улазак у Руску Федерацију из Републике Белорусије, поред важеће путне исправе морају да поседују и навијачку легитимацију - FAN ID или обавештење о издавању таквог документа.

Уколико за време трајања Светског првенства у фудбалу навијачи и возачи који пружају навијачима услуге превоза, улазе у Руску Федерацију из Републике Белорусије и обрнуто, друмским или железничким путем, сходно Споразуму између Руске Федерације и Републике Белорусије, морају користити искључиво следеће друмске и железничке путеве према приложеној табели:

 

Наведени граничим прелази се могу користити за улазак у Руску Федерацију из Републике Белорусије само у периоду од 04. јуна до 15. јула 2018. године, а за излаз из Руске Федерације у периоду од 04. јуна до 25. јула 2018. године. За улаз, излаз, привремени боравак и транзит преко територије Републике Белорусије могу се користи у периоду од 04. јуна до 25. јула 2018. године.

Лица која не спадају у категорију навијача и возача превозних средстава којима се обавља превоз навијача (на пример спортисти, тренери, лекари, новинари и други), изузев држављана Руске Федерације и Републике Белорусије, у Руску Федерацију могу да улазе и излазе само преко међународних граничних прелаза. При уласку у Руску Федерацију са територије Републике Белорусије таква могућност се пружа само приликом путовања авионом.

У случају потребе за пружање конзуларно-правне заштите и помоћи држављани Р. Србије се могу обратити Амбасади Р. Србије у Москви, тел +7495 988-66-45, мејл: konzularno.moskva@mfa.rs и ambasada.moskva@mfa.rs кao и Амбасади Р. Србије у Минску, тел: +375 17 / 284 29 84; +375 17 / 284 29 90, мејл: embassy.minsk@mfa.rs .


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова