| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 358 96 22, 393 92 26 Конзуларна надлежност

Е-mail: srb.emb.belarus@mfa.rs и embassy.minsk@mfa.rs

Почасни конзули

Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs

Twitter: @SRBinBelarus

 

COVID 19 - РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

COVID 19 - РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ БЕЛОРУСИЈУ


 
Ванредни парламентарни избори 2023

http://www.minsk.mfa.gov.rs/cir/dijasporatext.php?subaction=showfull&id=1698911828&ucat=106,115&template=MeniENG&#disqus_thread


 
 
Конкурс за суфинансирање пројеката који јачају везе са дијаспором

МСП И. Дачић је донео одлуку о расписивању Конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом  доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћирилићног писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Конкурс ће бити отворен од 01. фебруара 2024. године од 15.30 часова до 12. фебруара 2024. године до 15.30 часова.

Увид у расписане конкурсе може се наћи на https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.htlm


 


Уручење специјалне награде српској глумици и редитељки Ивани Жигон од стране ПР РБ А. Лукашенка

Минск, 9.01.2024. године

Представница Амбасаде Републике Србије у Минску 9. јануара 2024. године у Палати Републике присуствовала је церемонији свечаног уручења награде за духовни препород, специјалних председничких награда за културне и уметничке личности, као и Белоруског спортског Олимпа од стране Председника Републике Белорусије Александра Лукашенка. Специјалну награду за значајан допринос очувању и популаризацији словенске културе и реализацији заједничких белоруско-српских креативних пројеката председник је уручио српској глумици и редитељки Ивани Жигон.


 


Састанак са професорима србистике Белоруског државног универзитета у Минску

Минск, 5.1.2024.

Отправник послова a.i. В. Стевановић је, на нашу иницијативу, одржао састанак са професорима србистике на Белоруском државном Универзитету у Минску: др Иваном Чаротом, др Аном Наумовом и др Никитом Супрунчуком.
Проф Чарота је инострани члан САНУ, као и УКС, а у Р. Србији је одликован сребрном медаљом за заслуге (2014), као и Орденом Св. Саве 3. степена (2004), превео је велики број дела српске књижевности на руски и белоруски језик. Др Ана Наумова је докторирала на тему стваралаштва Ива Андрића. Такође, др Ана Наумова и др Никита Супрунчук су били  гостујући професори белоруског и руског језика на Филолошком факултету Универзитета у Београду.
Са професорима је обављен успешан и конструктиван разговор о статусу српског језика на Белоруском универзитету, као и могућностима проширења сарадње у оба смера. В. Стевановић је изразио захвалност белоруским професорима на њиховим заслугама за развој белоруско-српских односа, понудивши помоћ наше Амбасаде у Минску у прибављању потребних наставних материјала и литературе из Cрбије.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова