| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 233 92 26 Конзуларна надлежност
Е-mail: embassy.minsk@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Међународни божићни фестивал „Радост“ (26. децембар 2017. године)

 

Mитрополит Белоруске православне цркве и патријаршијски егзарх РПЦ Павле је 26. децембра 2017. године, у Минску, свечано отворио међународни Божићни фестивал – „Радост“.
Амбасадор Р.Србије, В.Ковачевић је, на позив митрополита Павла,  присуствовао церемонији отварања.
После молебана, митрополит Павле је пожелео свима мир, благостање и срећу поводом наступајућег празника рођења Христа.
Отварању фестивала су присуствовали и Л.Гуљко, повереник за верска питања председника Р.Белорусије А.Лукашенка, В.Черник, заменик министра културе Р.Белорусије, као и руководство града Минска.
После свечаности, амбасадор В.Ковачевић је дао изјаве за телевизију „Сојуз“ и радио-телевизију „Мир“, на тему значаја Божића за православне народе и братске односе Р.Србије и Р.Белорусије.


 


Одлука Владе Републике Србије о укидању виза за држављане Републике Суринам, носиоце свих пасоша, четвртак, 04. јануар 2018.

 

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 28. децембра 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Суринам, носиоце свих пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр.119/2017 од 29. децембра 2017. године и ступа на снагу 05.01.2018. године.


 


Осмо заседање Мешовите комисије за научно-техничку сарадњу Р.Србије и Р.Белорусије, 22. децембар 2017.

У Минску је 19. и 20. децембра 2017. године одржано Осмо заседање Мешовите комисије за научно-техничку сарадњу Р.Србије и Р.Белорусије.
Делегацију Р.Србије је представљао заменик министра просвете, науке и технолошког развоја Р.Србије, др С.Стојановић. У саставу делегације су били и амбасадор Р.Србије у Р.Белорусији, В.Ковачевић, секретар српског дела МК и самостални саветник у МПНТР, мр С.Богдановић и саветник А.Цревар.
У излагању на пленарном заседању, амбасадор В.Ковачевић је истакао да председник Р.Србије, А.Вучић посвећује посебну пажњу односима са Р.Белорусијом. Једна од главних карактеристика наших односа су редовни сусрети на највишем нивоу, као и сусрети ресорних министара, зато постоји много већи простор за унапређење свих облика међусобне сарадње, посебно у области науке и технологије, закључио је амбасадор В.Ковачевић.
Током заседања анализирани су постигнути резултати, размењене су информације и искуства о финансирању научних и других пројекта. На крају састанка потписан је Протокол осмог заседања МК и усвојен је Програм научно-техничке сарадње за 2018-2019. годину.


 

 

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова