| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 358 96 22, 393 92 26 Конзуларна надлежност
Е-mail: embassy.minsk@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
COVID 19 - Режим уласка у Р. Белорусију за држављане Р. Србије

Понедељак, 23.11.2020. године

Држављани Србије могу да уђу у Белорусију искључиво преко међународног аеродрома „Минск" уз негативaн PCR тест. Резултат теста (на енглеском, руском или белоруском језику) не сме бити старији од 72 сата и мора садржати презиме, име лица и потврду негативне анализе.

Улазак у Белорусију страних држављана, укључујући и држављане Србије, копненим, железничким и речним путем привремено је обустављен.

Изузетак су страни држављани који су супружници, родитељи или деца белоруских држављана, страних држављана са регулусаним сталним или привременим боравком и страних држављана који поседују белоруску радну дозволу, којима је дозвољен улазак у Р. Белорусију копненим, железничким и речним путем.

Наведено ограничење се не односи на посаде теретних моторних возила приликом обављања послова међународног превоза у друмском и поштанском саобраћају, као ни на посаде бродова и возова.


 


Књига жалости поводом упокојења Његове светости Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја

Петак, 20. новембар 2020. године

Поводом упокојења Његове светости, Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја, Амбасада Републике Србије је отворила књигу жалости.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, изјаве и писма саучешћа ће се примати електронским путем на е-маил Амбасаде: embassy.minsk@mfa.rs или поштом.Проглашење Дана жалости у Републици Србији

Петак, 20. новембар 2020. године

Поводом смрти Његове светости Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја, Влада Републике Србије је донела одлуку о проглашењу Дана жалости 20, 21. и 22. новембра 2020. године.Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова