| |     русский | english  
Насловна
Путовања грађана Србије у иностранство

УЛАЗАК У БЕЛОРУСИЈУ

Између Р. Србије и Р. Белорусије на снази је безвизни режим (за све врсте пасоша) за боравак  до 30 дана. За случајеве када је потребна виза (школовање, стручно усавршавање, запошљавање и др.) виза је бесплатна и добија се у Амбасади Р. Белорусије у Београду. Приликом уласка у Р. Белорусију на граничном прелазу обавезно се попуњава емиграциона карта (служи за регистрацију) коју треба носити са собом у пасошу све до изласка из Белорусије, када се враћа пограничном службенику. За боравак дужи од пет дана обавезна је у року до пет дана  регистрација код полицијских органа. Регистрација се у случају приватног смештаја обавља у Управи за странце МУП-а према месту боравка, а у случају хотелског смештаја пријаву обавља  хотелска администрација.

Странци који допутују у дане викенда, државних празника и других нерадних дана  и (или) на период до пет обичних  (радних дана), ако се њихов повратак из Белорусије буде одвијао у току тих дана, не подлежу обавези регистрације боравка код полиције.

Обавезна је белоруска полиса здравственог осигурања која се купује на граничном прелазу приликом уласка у земљу. Кошта око 1 евро за дан боравка и покрива трошкове превоза до здравствене установе и пружање нужне, хитне медицинске помоћи и лечења. Полисе српских осигуравајућих организација о међународном здравственом осигурању у Р. Белорусији се не признају.
 

Актуелне вести о путовањима грађана Србије у иностранство можете потражити ОВДЕ.

 

Визе за иностранство и информације о државама

Опште препоруке пре поласка на пут

Важење возачких дозвола Р. Србије у суседним и земљама ЕУ

Остваривање здравствене заштите у иностранству

Епидемиолошка ситуација у свету

  

За додатна обавештења, молимо обратите се Конзуларном одељењу Aмбасаде.


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
Одлуком Владе Р.Србије, укинуте су визе за улазак у Р.Србију за држављане Комонвелта Бахами, Барбадоса, Јамајке, Светог Винсента и Гренадини, Републике Парагвај и Републике Колумбија, понедељак, 12.02.2018. године
Одлука Владе Републике Србије о укидању виза за држављане Републике Гвинеје Бисао, носиоце свих пасоша, четвртак, 14. децембар 2017.
Одлука Исламске Републике Иран о укидању виза за држављане Р.Србије, носиоце обичних пасоша, уторак, 28. новембар 2017.
Конзуларна надлежност
Путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари